سامانه معاملات آنلاین بعد از معاملات اینترنتی طرفداران زیادی پیدا کرد و باعث سهولت معاملات در بازرا بورس شد . در این قسمت علاوه بر توضیح معاملات اینترنتی به تفسیر مزایای روش آنلاین و کمک این روش به بازار بورس میپردازیم .
خرید و فروش سهام با سامانه معاملات آنلاین
در قسمت های قبل گفتیم که میتوانید با مراجعه به یکی از کارگزاری ها کد بورسی(کد سهامداری) دریافت کنید. پس از دریافت کد بورسی، شما میتوانید به یکی از چهار روش زیر نسبت خرید و فروش سهام در بازار بورس اقدام نماید.
- خرید و فروش به صورت حضوری
- خرید و فروش به صورت تلفنی
- خرید و فروش به صورت اینترنتی
- خرید و فروش به صورت آنلاین (برخط )
در این قسمت به شرح روش سوم و چهارم می پردازیم:
در فروش اینترنتی، مشتری بعد ازدریافت رمز عبور به سایت کارگزاری مراجعه کرده و فرم خرید و فروش را به صورت اینترنتی پر میکند و سفارش خود را به شکل اینترنتی ارائه میدهد؛ اما با توجه به راه اندازی سامانه معاملات آنلاین(برخط) امروزه دیگر تمایلی برای استفاده از روش اینترنتی در بین مشتریان وجود ندارد.
همانطور که قبلا اشاره کردیم در سه روش قبلی مشتری درخواست خود مبنی بر خرید یا فروش سهام را به کارگزاری ارائه میکرد و سپس شرکت کارگزاری اطلاعات را وارد سامانه سازمان بورس کرده و اقدام به خرید یا فروش سهام برای مشتری میکرد؛ اما در سامانه معاملات آنلاین این امکان برای سرمایه گذاران فراهم شده است که خودشان به طور مستقیم درخواست خرید یا فروش را وارد سامانه سازمان بورس کنند.
اما سامانه معاملات آنلاین چه مزایایی دارد که تا این اندازه برای سرمایه گذاران جذابیت پیدا کرده است؟
سرعت عمل در خرید و فروش
یکی از موارد مهم در بورس سرعت عمل در تصمیمگیری با توجه به اخبار و اطلاعات است. سهامداران باید خیلی سریع درباره خرید یا فروش سهام خود تصمیمگیری نمایند؛ چه بسا که شاید تنها چند دقیقه یا حتی ثانیه موجب گردد که سرمایه گذار مجبور باشد سهام را با قیمت بیشتری خریداری کرده و یا با قیمت پایین تری به فروش برساند.
مشخص است که در روش های سنتی زمان بیشتری برای ورود اطلاعات صرف میشده در حالیکه در سامانه معاملات آنلاین فرد تنها با یک گوشی موبایل یا کامپیوتر متصل به اینترنت میتواند به سرعت سهم مورد نظر خود را خریداری کند یا بفروشد.
حذف محدودیت زمانی و مکانی
در این روش سرمایه گذار می تواند تنها با یک کامپیوتر متصل به اینترنت در منزل ویا حتی محل کار خود به خرید و فروش سهام بپردازد. در این روش مشکلاتی از قبیل ترافیک، آلودگی هوا، مراجعه به کارگزاری و دسترسی به کارگزار و سایر مشکلات وجود ندارد و سرمایه گذار میتواند در هر نقطه از کشور و یا حتی در کشورهای دیگر به خرید و فروش سهام در بازار بورس بپردازد.
استقلال کامل در تصمیم گیری سرمایه گذار
در روش های قدیمی تر به دلیل اینکه در خواست ها توسط افراد فعال در کارگزاری وارد سامانه بورس میشدند احتمال بروز خطاهای انسانی هر چند اندک وجود داشت و ممکن بود درخواست مشتری با کیفیت لازم و به موقع وارد سامانه نشود و یا معامله گران در تصمیمگیری سرمایه گذار برای خرید یا فروش سهام دخالت میکردند.
اما در سامانه معاملات آنلاین فرد عامل و تصمیم گیرنده تنها سرمایه گذار است و هیچ شخص ثالثی دخالت ندارد.
نقل و انتقال وجوه مورد نیاز برای سرمایه گذاری به شکل الکترونیک
در این روش در کمترین زمان ممکن بعد از انجام معامله، مبلغ مورد نیاز برای خرید سهام و کارمزد مربوط به کارگزاری از حسابی که مشتری قبلا آن را به کارگزاری معرفی کرده است کسر میگردد. بنابراین برای انتقال وجه نیاز به مراجعه به بانک یا کارگزاری وجود ندارد و سرمایهگذار میتواند در هر لحظه وضعیت گردش حساب خود را مشاهده کند.
کاهش اختلاف بین مشتری و کارگزاری
در مواردی بسیار نادر این اتفاق رخ میدهد که مشتری میگوید که کارگزاری درخواست او را با کیفیت مطلوب و به موقع وارد سامانه نکرده است و به دلیل این کوتاهی مشتری زیان دیده است . علیرغم اینکه این اتفاقات به ندرت رخ میدهد اما در روش معاملات بر خط چنین مشکلاتی وجود ندارد.
نکته مهم: امروزه اکثر کارگزاری ها از سامانه معاملاتی تدبیرپرداز یا رایان هم افزا استفاده میکنند. برای نحوه استفاده از هر کدام از این سیستم های معاملاتی مقاله های زیر را از سایت مطالعه کنید:
نحوه کار با سیستم رایان هم افزا
کلیک کنید
نحوه کار با سیستم تدبیر پرداز