شرکت ها چه مزیتی در بورس پیدا میکنند

مزیت پذیرفته شدن شرکت ها در بورس چیست | قسمت هشتم از داستان های صدتحلیل

در قسمت های قبل به مزایای سرمایه گذاری بورس برای سهامداران اشاره کردیم که به طور خلاصه به شرح زیر است:

كسب درآمد

امنيت و شفافيت در سرمايه‏ گذاری

حفظ ارزش پول در مقابل تورم

قابليت نقدشوندگی سرمايه

امكان مشاركت در نحوه اداره شركت ‏ها

اما در طرف ديگر ماجرا شركت های بورس قرار دارند يعنی شركت‏ هايی كه سهام آن‏ها در بورس داد و ستد می‏شود. اما این سوال مطرح میشود که :

مزیت پذیرفته شدن شرکت ها در بورس چیست و شركت ها با چه انگيزه‏ ای خواهان عرضه‏‌ی سهامشان در بورس هستند ؟

در ادامه سه مزيت عمده پذيرش شركت ها در بورس را بررسي مي كنيم:

سوال خیلی از صاحبان کسب و کار ها این است که  “مزیت پذیرفته شدن شرکت ها در بورس چیست ؟ ”

اولین مزیت پذیرفته شدن شرکت ها در بورس امكان تأمين آسان منابع مالی است :

شركت ها معمولا برای گسترش فعاليت خود به منابع مالی جديد نياز دارند؛ اين منابع مالی معمولا از طريق استقراض از بانك يا از طريق عرضه سهام تأمين می شود. تامين مالی از طريق استقراض مشكلات زيادی دارد.

تصور كنيد شركتی برای تأمين مالی از بانك تقاضای وام می كند در اولين قدم بايد طرح خود به همراه تقاضا برای دريافت وام به بانك ارسال كند. بانك پس از بررسی كارشناسان خود را براي بازديد و ارزيابی به محل اجرا طرح می فرستد. در صورتی كه هيچگونه مشكلی از نظر كارشناسان بانك وجود نداشته باشد بانك اسنادی را برای باز پرداخت وام از شركت مطالبه می‏كند و بعد از انجام تشريفات و مراحل قانونی وام پرداخت می‏شود.

اما مشکل احتمالی که شرکت در این راستا با رو به رو خواهد شد این است که  بعد از دريافت وام بايد مطابق شرايط بانك اقساط را پرداخت كند که اين فرآيند علاوه بر نياز به زمان زياد نيازمندی‏ های مستقيم و غيرمستقيم زيادی دارد از جمله پرداخت اقساط با سود بالا که فشار بسيار زيادی بر شركت تحميل می‏كند.

راه حل ديگر مزیت پذیرفته شدن شرکت ها در بورس تأمين مالی عرضه سهام است كه بسيار آسان است. در اين روش كافی است شركت در بورس پذيرفته شود و برای سرمايه‏ گذاران عملكرد و آينده قابل قبولی داشته باشد. در اين صورت با عرضه سهام جديد شركت در بورس اين سهام به سرعت به فروش می‏رسد و شركت می تواند راحت و سريع  تأمين مالی مورد نياز خود را انجام دهد.  به اين ترتيب شركت نه تنها اقساطی را پرداخت نمی‏كند بلكه شركايی به نام سهامداران دارد كه در سود و زيان با شركت سهيم می‏شوند.

 

مزیت پذیرفته شدن شرکت ها در بورس

دومین مزیت پذیرفته شدن شرکت ها در بورس دريافت معافيت مالياتی است :

براساس قانون تمام شركت‏ هايی كه در كشور فعاليت می‏كنند بخشی از درآمد خود را در قالب ماليات به دولت مي پردازند. دومین مزیت پذیرفته شدن شرکت ها در بورس این کمک را میکند که به سبب نقش موثر بورس در رونق اقتصادی، قوانين و مقررات متنوعی برای بورس در نظر گرفته شده است یکی از آن‏ها معافيت مالياتی برای شركت‏های بورسی است يعنی شركت هايی كه سهامشان در بورس خريد و فروش می شود كمتر از ساير شركت‏ ها ماليات می‏پردازند و بنابراين هزينه آنها كاهش و سود آنها افزايش پيدا می‏كند. اين مزيت سبب تلاش شركت‏ ها جهت كسب شرايط لازم برای حضور در بورس می شود.

معافيت مالياتی

سومین مزیت پذیرفته شدن شرکت ها در بورس كسب اعتماد و شهرت عمومی است : 

از دیگر مزیت پذیرفته شدن شرکت ها در بورس میتوان به این موضوع اشاره کرد که, به هر شركتی اجازه عرضه سهام در بورس داده نمی‏شود و شركت ‏ها بايد دارای شرايط ويژه‏ ای باشند. برای مثال شركت بايد سهامی عام باشد، سود آور و اميد به سود‏آوری آن در آينده برای آن شركت وجود داشته باشد، مدت مشخصی از زمان فعاليتش گذشته وعملكرد قابل قبولی داشته باشد، حداقل سرمايه معينی داشته باشد و… .

چنين شرايطی باعث اعتماد سرمايه‏ گذاران به شركت ‏های فعال در بورس می‏شود. اين اعتماد است كه باعث تمايل سرمايه‏ گذاران به خريد سهام آن شركت در بورس و به دنبال آن توسعه شركت‏های بورسی می شود. به علاوه چون شركت های بورسی در مقابل بقيه شركت‏ ها از شفافيت و عملكرد بهتری برخوردارند نهادهای وام‏ دهنده مثل بانك ‏ها نيز اين شركت را در اولويت می‏گذارند. همچنين شركت های پذيرفته شده در بورس از شرايط اطلاع رسانی و تبليغاتی مناسب تری برخوردارند زيرا اطلاعات آن ها از طريق رسانه و مستمر به مردم اعلام می شود كه اين موضوع امتياز ويژه ای است.

 

پایان قسمت هشتم – منتظر ادامه داستان های ما باشید 🙂

تیم صدتحلیل

آدرس سایت :  100tahlil.com🌐