درود دوستان در این جلسه می خواهیم برای افزایش تنوع در مطالب آموزشی بریم سراغ الگوهای هارمونیک . الگو های هارمونیک از کلاسیک (برای آشنایی با الگو های کلاسی کلیک نمایید) بروزتر و جدیدتر است تنوع خوبی هم دارن و از لحاظ احتمال موفقیت و رایج بودنشان در بازار درصد بالا و خوبی دارند. اولین الگویی که می خواهیم بررسیش کنیم الگوی گارتلی می باشد.
گارتلی
این الگو درصد موفقیت بسیار بالایی دارد. و می توانیم بگوییم معروف ترین الگوی هارمونیک, الگوی گارتلی است.
گارتلی به چه شکلی است ?
این الگو باید از 4 حرکت تشکیل شده باشد. حرکت اول یا همان XA باید اصلاحش یا همان B باید به نسبت 61.8% فیبوناچیش باشد. حرکت دوم AB باید اصلاحش یعنی C بین 38.2% تا 88.6% باشد. حرکت سوم باید اصلاحش یعنی D به اندازه 127.2% یا 161.8% از حرکن BC و همچنین به میزان اصلاح 78.6% از XA باشد.
این الگو به دو دسته بولیش یا همان صعودی و بریش یا همان نزولی تقسیم می شود که اولی اهدافی صعود و دومی اهدافی نزولی خواهد داشت.
اهداف این الگو چیست ؟
هدف اول به میزان 38.2% AD باید باشد و هدف دوم به میزان 61.8% همین نسبت باید باشد.
نکاتی در مورد این الگو
نقطه D باید PRZ باشد یعنی این که هم پوشانی باید داشته باشند. هم پوشانی به این معناست که باید هم نسبت %127.2 یا %161.8 اصلاح BC باید با نسبت 78.6% اصلاح XA باید در یک محدوده قیمت باشند. دومین نکته در خصوص این الگو این است تا زمانی که شکل الگو تکمیل نشده باشد و در نقطه D نشانه بازگشت مشاهده نشود. این الگو تایید نمی شود. نشانه های بازگشت را می توان باکندل شناسی یا واگرایی در اندیکاتور ها و تغییر حجم و … تشخیص داد. معمولا این الگو در انتها موج 2 الیوتی و در اصلاح ها رخ می دهد. نشانه های بازگشت را از تایم فریم های کوچک تر می توانید تشخیص بدهید.
استفاده نادرست از الگوهای هارمونیک
باز هم خاطر نشان میکنیم که الگوهای هارمونیک بعد از رسیدن به نقطه D یا همان PRZ تکمیل میشوند و میتوان گفت که الگو شکل گرفته و به سمت هدف خودش حرکت میکند . استفاده غلط از این الگوها به این شکل است که وقتی در نقطه C هستیم بگوییم الگوی گارتلی شکل گرفته و سهم تا نقطه D حرکت میکند !!