درود دوستان در این جلسه در ادامه مبحث جلسه گذشته که انواع روش های تحلیل رو بررسی کردیم میخوایم بریم سراغ این مبحث که تحلیل تکنیکال چیست؟ و چه کاربردی دارد؟ به عبارتی دیگر می خواهیم در این جلسه تحلیل تکنیکال به زبان ساده را معرفی کنیم.
تحلیل تکنیکال به زبان ساده چیست؟
دوستان همان طور که در جلسه قبلی هم توضیح دادم ما 2 روش برای تحلیل بازار داریم. یکی از از این روش ها تحلیل تکنیکال می باشد. در تحلیل تکنیکال ما با استفاده از روانشناسی رفتاری معامله گران، یا به عبارتی دیگر با ارزیابی روانشناسی رفتاری گاو ها و خرس ( گاو ها در بازار های مالی به خریداران و خرس ها به فروشندگان می گویند) سعی میکنیم که وضعیت فعلی سهم را درک کنیم و پیش بینی کنیم که سهم به کدام سمت خواهد رفت ؟!
رفتار معامله گران را چگونه می توانیم ارزیابی کنیم؟
با مولفه های مختلفی می توان این کار را کرد که 3 رکن اصلی آن را می توان قیمت ، زمان و حجم ارزیابی نمود. خوب تعریف قیمت که مشخص است اما دو مورد دیگر را به صورت مختصر تعریف می کنم. زمان: به مدت زمانی که طول کشیده است که بازار و معامله گران حرکت خاصی را انجام داده اند. حجم: به میزان حجم یا تعدادی که معامله گران، معامله کرده اند به عبارتی دیگر سهم X در بورس 3 میلیون تعداد سهم در یک روز فروخته پس حجم معامله شده سهم X در یک روز 3 میلیون بوده است.
چگونه با استفاده از قیمت ، زمان و حجم تحلیل کنیم؟
همان طور که در جلسه گذشته ذکر کردیم شما با استفاده از نمودار یا همان چارت های قیمت زمان میتوانید نوسانات یک سهم را پیش بینی کنید . همچنین می توانید حجم هم با اندیکاتور دخیل کنید. اندیکاتور چیست؟ اندیکاتور یا معادل فارسی آن “ابزار” می توانیم یک سری فرمول براش طراحی کنیم و یک سری خروجی به ما بدهد که بتوانیم از آن استفاده کنیم. به طور مثال به یک اندیکاتور فرمول می دهیم که میانگین 25 روز اخیر را برای محاسبه کنه و… . البته چارت هایی هستند که می توانید به طور مثال در برنامه meta stock ازشون استفاده کنید، این قابلیت را دارند که حجم را با قیمت و زمان ترکیب کنند.
انواع روش های تحلیل تکنیکال
تحلیل تکنیکال شامل روش هایی همچون پرایس اکشن ، هارمونیک ، الگوی های کلاسیک و … می باشد. که همه ی این الگو ها بر اساس رفتار هایی که خریداران و فروشندگان انجام داده اند به دست آمده اند و به طور مرتب با قوانینی خاص تکرار می شوند. که در جلسات آتی به آن ها خواهیم پرداخت.
جمله ای طلایی در بازار بورس و سایر بازار های مالی ” تاریخ تکرار نمی شود ” دوستان احتمالا این جمله را زیاد شنیده اید که تاریخ در بازار ها تکرار می شود این جمله کاملا درست نیست، زیرا بازار در هر لحظه منحصر به فرد است البته درست است که با گذشته شباهت هایی دارد، اما عینا تکرار نخواهد شد.
امیدوارم این مقاله کوتاه بتواند برای دوستان مفید بوده باشد در جلسات بعدی سراغ مباحث مطرح شده در این جلسه خواهیم رفت