اقتصاد اجتماعی | social economy

درود دوستان امروز می خواهم شما را با یک مفهوم جدید در علم اقتصاد آشنا کنم. اقتصاد اجتماعی یا همان social economy این مفهوم جدید می تواند تاثیر بسزایی بر شما بگذارد.

اقتصاد اجتماعی چیست؟

اقتصاد اجتماعی یا همان social economy یک نظریه در خصوص علم اقتصاد است که بسیار در عرصه های بین المللی معروف شده است. و جایگاه خوبی توانسته است که کسب کند.

اقتصاد اجتماعی چه چیزی را بیان می کند؟

نظریه این را بیان می کند که شاخص ها و تصمیمات اشخاص و نهادهایی همچون فدرال رزرو آمریکا نیستند که بر بازار آمریکا تاثیر می گذارند بلکه این بازارها هستند که بر نظر و اقدامات این افراد تاثیر می گذارند. فدرال رزرو در آمریکا یک مثال بود، می شود این نظریه را در سراسر جهان پخش کرد، اگر بخواهم واضح تر بیان کنم، افرادی که نرخ بهره یا سایر تصمیمات اقتصادی را می گیرند تاثیری بر بازار ندارند بلکه این بازار است، که این افراد را به سمت اتخاذ این تصمیمات سوق داده است. دقیق تر می شود گفت که تصمیم بانک مرکزی در خصوص این که بیاید نرخ بهره را کاهش بدهد تا نرخ سپرده ها به تبغ کاهش پیدا کند، تا سرمایه هایی آزاد شود. در نتیجه به سمت بازار های مالی همچون بورس فرستاده شود، به دلیل تصمیم بانک مرکزی نبوده است. بلکه شرایط اقتصاد و بازار های مالی مجاب کرده است که بانک مرکزی این تصمیم را بگیرد، البته خالی از لطف نیست که در ایران اکثر تصمیمات اقتصادی توجیه و دلایل منطقی اقتصادی ندارند شاید این نظریه آن طور که باید و شاید درست نباشد.

البته اگر بخواهیم ریزتر بشویم دقیقا مثال قبل را می توان این طور توضیح داد که، در بازار سرمایه حجم خوبی نقدینگی وجود ندارد اما در بانک ها حجم زیادی سپرده خوابیده است، آیا تصمیمات بانک مرکزی و مسئولین اجرایی این وضعیت را ایجاد کرده اند که بانک مرکزی همچین دستوراتی را اجرا کند یا اینکه بازار و اقتصاد؟

social economy | اقتصاد اجتماعی

ارتباط نظریه اقتصاد اجتماعی با تحلیل تکنیکال

در تحلیل تکنیکال به خصوص در سطوح پیشرفته ، آنالیز رفتار خریداران و فروشندگان، ما حرکات غول ها و کارتل های اصلی بازار را در نظر می گیریم (به خصوص در بازار های جهانی و آتی سکه داخل) . زیرا معامله گران خرد تاثیر چندانی بر بازار ندارند، این کارتل ها از خبر های پشت پرده خبر دارند. که مختص به ایران هم نمی شود بلکه در سراسر جهان رایج است، چون این افراد لابی های گسترده ای دارند، می توانند به برخی خبرها دسترسی داشته باشند و با توجه به این خبر ها اقدام به معامله نمایند، پس در نتیجه می توان با آنالیز قیمت رفتار این کارتل ها را شناسایی کرد.

خوب شاید بپرسید چه ارتباطی به این نظریه دارد، خوب می توان این گونه پاسخ داد که خیلی از این اخبار و اتفاقاتی که  در دنیا، اعم از جنگ و … رخ می دهد. به عقیده بنده در جهت ایجاد روند های قیمتی صورت می گیرند تا بازار ها به سمت و سویی خاص حرکت و این کارتل های بزرگ سود هنگفتی به دست آورند.

شاد باشید – پویا قنبرپور