انواع نمودارهای بورس‌ | کندل استیک یا شمعی ژاپنی

درود دوستان امروز می خواهیم با انواع نمودار بورس (بازار های مالی) به خصوص کندل استیک ( نموداری های شمعی ژاپنی‌ ) که بسیار در بازار های مالی (بورس و …) رایجند رو معرفی کرده و آموزش بدیم.

انواع نمودارهای و بازار های مالی

خوب نمودار های بازارهای مالی (بورس و …) بسیار متنوع اند، می توان معروف ترین آن ها را کندل استیک یا نمودار شمعی ژاپنی ( japanese candelstick ) نامید اما نمودار های معروف دیگری مثل میله ای (bar)،خطی (line)، دایره ضبدر (point & figure)، کاگی (kagi) و … هم هستند .

کندل استیک چیست؟ چه ارتباطی با بورس دارد؟

کندل های ژاپنی از زمان سامورائی ها در خصوص معاملات برنج استفاده می شده است و یک سری ویژگی های فرهنگی مردم ژاپن در آن نهادینه شده که شباهت فرهنگی زیادی از این لحاظ به ما دارند. شاید عجیب باشد که مردم ژاپن چه شباهت فرهنگی با ما داشته باشند اما در حقیقت از لحاظ این که هر دو مردم حالتی دارند که 2 رو هستند یعنی با توجه به شرایط سیاسی تاریخی ابراز بیان مستقیم نمی کنند چیزی که ما در فرهنگمون کاملا لمسش می کنیم. احتمالا ژاپنی ها به دلیل سامورائی ها مجبور بودند که در خیلی از موارد پنهان کار یا به عبارتی دیگر دو رو باشند و این قضیه در کندل های ژاپنی کاملا مشهود است چون خیلی از این الگوها از زمان سامورائی ها وجود داشته است پس می تواند برای ما ایرانی ها به خصوص در بازارهای مالی داخلی بسیار مفید باشد.

البته خالی از لطف نیست به دلیل محدودیت هایی همچون قیمت پایانی، که باید طبق اصول مالی قیمت آخرین معامله باشد. و همچنین محدودیت نوسان یک مقدار در کندل ها ایجاد مشکل کرده است.

نمودار ژاپنی یا کندل استیک چگونه از بازار برنج ژاپن وارد بازارهای مالی شد؟

خوب قبل از کندل های ژاپنی معامله گرها و… از بارها و نمودار های point & figure و … استفاده می کردند تا زمانی که آقای استیو نیسون کندل های ژاپنی رو وارد آمریکا کرد البته با مقاومت های زیاد معامله گر ها و تحلیلگران آمریکایی روبرو شد اما در آخر می شه گفت که تونست موفق باشد و امروزه یکی از پرکاربرد ترین و متداول ترین نوع نمایش نمودار می باشد.

شکل نمودار ژاپنی :

کندل استیک

همانطور که مشاهده می کنید شامل بدنه اصلی که قسمت قطور کندل هست و شَدو (سایه) که دو خط پایین و بالایی است البته ممکن است قیمت شدو نداشته باشد یعنی قیمت باز شدن و بسته شدن با بیشترین وکمترین قیمت برابری داشته باشد یا بالعکس.

از کجا بفهمیم نمودار صعود کرده یا نزول؟

خوب این رو می تونید با استفاده از برنامه تحلیلی که دارید تنظیم کنید که چه رنگی داشته باشد اما به صورت کلی کندلی که قیمت بسته شدن یا قیمت آخرش (که بیشتر در بازار های جهانی می باشد) بیشتر از قیمت باز شدنش باشد صعودی است و معمولا بارنگ های سفید یا سبز نمایش می دهند.
اما اگر قیمت بسته شدن کمتر از قیمت باز شدن باشد کندل نزولی است و معمولا با رنگ قرمز نشان می دهند.

خوب دوستان این خلاصه و مقدمه ای در خصوص نمودارهای شمعی ژاپنی یا همون کندل استیک بود که در مقاله های بعدی بیشتر بهش می پردازیم!

شاد و پیروز باشید
پویا قنبرپور ( pouyaFXT )