اصول سرمایه گذاری در بورس

اصول سرمایه گذاری در بورس چیست ؟ | قسمت سی و پنج

اصول سرمایه گذاری در بورس شش تاست که دراین بخش به دو مورد اشاره کردیم.تصمیمگیری براساس اطلاعات معتبر و سرمایه گذاری بادید بلند مدت دو اصلیست که توضیح دادیم .

در اين قسمت مي‏خواهيم بعضي از اصول كلي كه بايد در هنگام خريد و فروش سهام مد نظر قرار دهيم بیان کنیم . شش اصل مهم سرمایه‏ گذاری در بورس را به شما خواهیم گفت . در این قسمت دو اصل اول را توضیح میدهیم و در قسمت های آینده اصول دیگر را خواهیم گفت .

شش اصل مهم سرمایه‏ گذاری در بورس

اصل اول اصول سرمایه گذاری در بورس : بر اساس اطلاعات معتبر تصميم‏گيري كنيد، نه شايعات

در اصول سرمایه گذاری در بورس همانطور که قبلا گفته بوديم, سرمايه‏ گذاران هنگامی اقدام به خريد سهام يك شركت می‏کنند كه بعد از بررسی عوامل اثرگذار بر قيمت سهام آن شركت شامل عوامل محيطي، عوامل صنعت و عوامل دروني به اين نتيجه برسند كه قيمت سهم بيشتر از قيمت بازار آن است. طبيعتا بررسي همه جانبه عوامل اثرگذار بر قيمت سهم نيازمند بهره‏ گيري از اطلاعات دقيق، جامع و معتبر است. به همان اندازه كه استفاده از اطلاعات معتبر در تصميم‏گيري سرمايه‏ گذاران تاثير مثبت دارد استفاده از اطلاعات غير معتبر و شایعات در تصميم‏گيري‏ ها مي تواند منافع سرمايه‏ گذاران را به خطر بيندازد. تجربه نشان مي‏دهد كه در فراز و فرود بازار سهام شایعات و اخبار نادرستي به سرمايه‏ گذاران منتقل می‏شود. بنابر اين سرمايه‏ گذاران براي كسب اطلاعات به منابع رسمي اعتماد كنند و از توجه به اخبار و منابع غير رسمي خودداري كنند. مراجعه به پايگاه‏ هاي اطلاع رساني پايگاه بورس به نشاني www.tsetmc.com  و www.codal.ir مي‏تواند در ارائه اطلاعات مهم و معتبر به سرمايه ‏گذاران كمك كند.

 

Fundamentalsof Investment in the Exchange

 

اصل دوماصول سرمایه گذاری در بورس : با ديد بلندمدت در بورس سرمايه ‏گذاري كنيد

دومين اصل از اصول سرمایه گذاری در بورس در خريد و فروش سهام است ، سرمايه ‏گذاری با ديد بلندمدت است. عملكرد بورس در سال‏ هاي گذشته نشان داده سرمايه‏ گذاراني كه با ديد بلندمدت و البته آگاهانه وارد بازار سهام شدند توانسته اند سود قابل قبولي از اين بازار بدست بياورد. همچنان براساس آمارها مجموعه بازدهي سهام در بلندمدت از بازدهي بازارهايي مثل مسكن، ارز و طلا بيشتر بوده گر چه ممكن است گاهي اوقات بازدهي كوتاه مدت اين بازارها از بورس پيشي گرفته باشد. بنابراين هر اندازه ديد سرمايه‏ گذاران بلندمدت‏ تر باشد به همان نسبت هم ريسك سرمايه‏گذاری كمتر مي‏شود. مطالعه تاريخچه سرمايه ‏گذاران موفق در دنيا هم نشان مي‏دهد كه بازدهي‏ هاي بزرگ معمولاً با خريد و نگهداري سهام ارزنده در افق زماني بلندمدت بدست مي‏آيد.  پس با ديد بلندمدت سرمايه‏ گذاری كنيد و اگر پس از بررسي و مطالعه كامل، به اين اطمينان رسيديد كه سهام ارزشمند را خريداري كرديد، نگران نوسانات مقطعي قيمت سهام خود نباشيد.

طی بیست سال اخیر متوسط سود سرمایه‏ گذاری در بورس نسبت به تورم و بانک بیشتر بوده است.

رابطه بورس با دیگر بازارهای مالی

تا به حال به این فکر کرده ‏اید که چرا در یک سالی بازار بورس، دریک سال دیگر بازار ارز، در سال دیگر بازار مسکن یا … سودهای خوبی نصیب سرمایه ‏گذاران می‏کند؟

همه‏ ما رشد به یکباره دلار از 900 تا 3300 تومان را به یاد داریم؛ یا بازدهی‏ های رویایی سهم‏ ها در بورس اوراق بهادار طی سال 92 که اخبار با عنوان “تالار شیشه ‏ای امروز نیز رکورد روزهای قبلی خود را شکست و در ارتفاع x هزار واحدی ایستاد که از ابتدای تاسیس بورس تا به الان بی ‏سابقه بوده است؟”

حال می‏خواهیم با ذکر آمار و نمودار به بررسی این چند بازار بپردازیم و ‏آن‏ها را از نظر بازدهی با یکدیگر طی سال‏ های اخیر با یکدیگر مقایسه کنیم:

بورس،طلا و سکه،ارز،مسکن و…بازارهای موازی هم هستند و اگر یک بازار خراب نقدینگی به  به سایر بازار ها منتقل می‏شود.

درصد تورم سال‏های اخیر

تورم مرکب 5 ساله اخیر حدودا 180% طبق اعلام بانک مرکزی می‏باشد.

فرض کنید من 5 سال پیش یک عدد خودکار با قیمت  100تومان خریدم. حال امروز همان خودکار را 280 میخرم. تقسیم عدد دوم بر عدد اول یعنی قیمت خودکار 2.8 برابر شده و  تورم مرکب 5 ساله  برابر 180% را نشان می‏‎دهد.

حالا فرض کنید اول سال 90 ، 10 میلیون تومان در هر کدام از بازارهای مختلف سرمایه‏ گذاری می‏کردیم؛ با توجه  به تورم برای اینکه ارزش پولمان حفظ شود باید آخر سال 94 حداقل 28 میلیون داشته باشیم. حال ببینم آخر سال 94 پولمان چقد خواهد شد؟

بورس: 53 میلیون      

طلا:43 میلیون                       

ارز:38 میلیون                                            

مسکن: 28 میلیون     

اوراق مشارکت:23 میلیون

  بانک: 21میلیون

در قست های آتی دیگر اصول را به شما میگوییم . همراه ما باشید 🙂

 

منتظر ادامه داستان های ما باشید 🙂

پایان قسمت سی وپنجم – تیم صدتحلیل

آدرس سایت :  ۱۰۰tahlil.com🌐